Sivas Emlakçılar Birliği

“Gayrimenkul en iyi yatırımdır”

Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği Başkanı STSO Emlak Komitesi Meclis Üyesi Kerim Çayır gazetemize özel verdiği açıklamalarda son dönemde yaşanan döviz artışlarından dolayı “en iyi yatırımın gayrimenkul olduğunu, Sivas´taki gayrimenkul sektörünün gidişatı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“UZUN VADE DE EN BÜYÜK KAZANÇ ARSA ARAZİ”

Çayır, “Ülkemizde ve şehrimiz de Gayrimenkul ve İnşaat ,önem taşıyan lokomotif bir sektör olma özelliğini sürdürüyor. Emlak sektörü aynı zamanda makro ekonominin lokomotif sektörü konumunda, dolayısıyla sektörün büyümesine teşvik edilmesindeki ana kriter, satış rakamları. Fiyatların sürekli yükselme eğilimin de ve diğer yandan uzun vade de en büyük kazanç ve yatırım aracının arsa ve arazi gösteriyor. Zaten arsa ve imar çalışmaları söz konusu olmadan inşaat sektörünün gelişmesi de mümkün değil. Bu nedenle, inşaat sektörünün hamuru arsadır. Dolayısıyla arsa ya talep şehrimizde, özellikle gelişmekte olan yeni bölgelerde revaçta olmaya devam edecek.”dedi.

Son dönemde gayrimenkul alımı konusunda da açıklama yapan Çayır, “Kesinlikle tam zamanı döviz kurlarındaki artışla birlikte gayrimenkule olan talebi daha da artıracağını düşünüyorum bu her dönem böyle olmuştur Başka bir deyişle yatırımcı güven noktasında yatırım yapmakta tereddüt etmiyor.”

“GAYRİMENKUL HER ZAMAN KAZANDIRIR”

Uzmanların da dile getirdiği gibi emlak sektörü her zaman kazandırır diyen Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği Başkanı Kerim Çayır şöyle devam etti. “Piyasaların kurdaki artışlar ve zaman zaman değişimlerle yorulduğunu gözlüyoruz. Bazı durumlarda çekimser kalıp beklemek bu tür dönemlerin doğal sonucudur. Ancak Alış veriş hiç bir zaman bitmez; insanlar, yaşayacakları alanlarını/evlerini ve iş yerlerini ofislerini değiştirmek, yenilemek, başka bir semte taşınmak, evlenmek, kendi iş yerlerini kurma nedeni ile sürekli hareket oluşturuyorlar. Bu gerçeklerle beraber gayrimenkul, diğer yatırım araçlarına kıyasla kârlılığını kanıtlamış bir yatırımdır. Borsada, dövizde veya faizde bulamayanlar daima gayrimenkule yönelirler. Sektörde yeni bir projeler oluşuyor ve tanıtımı yapılıyor ve satışa çıkarılıyor. O nedenle uzmanların da dile getirdiği gibi sektörümüz her zaman kazandırır.” şeklinde konuştu.
BİZİM SİVAS GAZETESİ HAKAN BAKAR ÖZEL HABER